Pelgrom

 

BTD kraan

Deze unieke moderne zaag- kloofmachines zijn ontwikkelt in Nederland en geschikt voor professioneel gebruik in de bosbouwindustrie en comfortabel te bedienen vanuit de cabine (voertuig). Er zijn 2 verschillend types leverbaar, t.w. ZKA-Basic en de ZKA-Pro. De opname- en stortlocatie van het houtproduct mogen willekeurig zijn.

   

 

BTD splitErgonomisch gezien kunnen de werkzaamheden uitgevoerd worden door één persoon, tevens voertuigbestuurder.

De BTD-machines zijn robuust uitgevoerd en geschikt voor stamlengtes standaard tot max. 4.00 meter. De maximale afkortlengte bedraagt 50 cm. Stamsplijting is mogelijk in meerdere delen middels 4/6/8/12 voudige verstelbare en verwisselbare kloofmessen.

Als basis zijn de machines opgebouwd uit een zwaar stalen frame met opnamelepels. Aan bovenzijde van het frame is het hydraulische beweegbare persblok opgesteld. Optioneel kunnen alle types geschikt gemaakt worden voor 4 meter stamlengtes. Hiervoor zijn universele aanbouwdelen beschikbaar voor zowel de persbak als opnamevork. De transportbreedte blijft hierbij minimaal en is 2.55 meter.

 

BTD MFAan de aankoppelzijde kunnen allerlei soorten en maten van aanlashaken worden voorzien, geschikt voor elk type voertuig, b.v. wielladers, kranen, schrankladers, tractoren met voorlader e.d.

universeel gebouwd en daarbij De besturing en bediening is geschikt voor elk voertuig. Het besturingssysteem bestaat uit een besturingskast met een separate joystick bediening welke zich bevindt in/op het voertuig. De machine kan zowel in de handmatige mode als in automaat mode gebruikt worden.